Whatsapp Maybi

Neden Maybi Ürünleri ?

Maybi olarak bizler Trakya’da üretilmiş doğal peynirlerin üretimi sırasında oluşan Peynir altı sularını toplayarak tesisimize getiriyoruz. Topladığımız bütün hammaddeyi örnekleme metoduyla belirlediğimiz testlerden geçirerek işletmemize kabul ediyoruz. Eğer yapılan testler sonucu hammadde uygun değilse bünyemizde bulunan 5000 ton günlük kapasiteli arıtmamıza gönderiyoruz. Trakya bölgesi hayvan hastalıklarından ari bir bölgedir. Tarım bakanlığı tarafından kontrol altında tutulmaktadır. Ülkemizde süt kalitesi olarak Avrupa’ya en yakın bölgedir. Bu yüzden Maybi olarak bizler Türkiye’nin en kaliteli süt ve peynir altı suyunu işlemekteyiz.  

Peynir altı suyunun içeriğinde whey proteinleri, Mineraller ve Laktoz (Süt şekeri) bulunmaktadır. Organik madde olarak zengin bir içeriğe sahip olduğu için eğer Peynir altı suyu tozu işleme alınmadan çevreye bırakılırsa çevreyi kirletmektedir. Maybi olarak bizler günde ortalama 1200 ton peyniraltı suyunu işleyerek çevreye dökülmesini önlemekteyiz. Bünyemizde hem biyolojik hem kimyasal arıtmamız mevcuttur. Günlük olarak çeşitli proseslerden gelen atık sularımızı işleyerek çevre kirliliğini önlemeye yardımcı oluyoruz. Günde ortalama 4.000 ton atık su işliyoruz.

Peyniraltı suyunu özel proseslerden geçirerek içeriğindeki kuru maddeyi toz haline getiriyoruz. Tamamen kapalı sistem üretim prosesimizde bitmiş ürünlerimiz el değmeden paketliyoruz. Kendi bünyemizde bulunan laboratuvarlarda hammadde, yarı mamül ve son ürün analizlerini yapmaktayız. Fiziksel Kimyasal ve Mikrobiyolojik olarak bütün analizlerin tamamlanması yaklaşık 5 gün sürmektedir.  BRC Global ve ISO kalite sistemlerini firmamızda uygulamaktayız ve bu alanda her yıl kendimizi geliştirmek için çalışmalar yapmaktayız. 

Peyniraltı suyu ve Peyniraltı suyundan üretilen ürünlerin önemi her geçen yıl yapılan çalışmalarla artmaktadır. Bugün gıda sektöründen sağlık sektörüne kadar birçok alanda üretim yapan firmanın tedarikçisiyiz. Peynir altı suyunu daha iyi değerlendirmek için sürekli çalışmalar yapıyoruz. Konusunda uzman danışmanlarla projeler geliştiriyoruz. Kendi çalışmalarımız haricinde müşterilerimizle beraber Ar-ge çalışmaları yapıyoruz. Amacımız yıllarca atık olarak nitelendirilen bu mucizevi hammaddeyi katma değere dönüştürmektir. Bu yüzden standart ürünlerimizin yanında müşterilerimizin ihtiyaçlarına yönelik özel ürünler üretiyoruz. 

 

Maybi hakkında tüm düşünce ve önerilerinizi bize yazabilirsiniz.